DAPATKAN NOVEL M.A.I.D. , ISTERI SEPARUH MASA, PLAYBOY ITU SUAMI AKU?! KIMCHI UNTUK AWAK! , KLIK! PENGANTIN MUSIM SALJU : WHATSAPP UNTUK ORDER - 017 714 5595

**AKAN DATANG : Filem KIMCHI UNTUK AWAK - APRIL 2017 & Drama KLIK! PENGANTIN MUSIM SALJU - 2017**

Thursday, 10 March 2011

Cerita biasa aje tentang M.A.I.D. dan KLIK! :)


Assalamualaikum semua :) Kabare? Waras? teehehehe :D

Owh yes, sebelum Suri terlupa, saja Suri ingin berkongsi dengan para pembaca tentang M.A.I.D. Jumlah muka surat yang telah para pembaca yang disayangi baca kat penulisan2u dan blog (dari bab 1 - bab 21) adalah sebanyak lebih kurang 300 lebih muka surat semuanya (kira-kira separuh dr novel sebenar) :) Al-maklumlah,di atas permintaan pembaca-pembaca yang comel lagi jelita (ikhlas memuji ni hihi), setiap entry M.A.I.D. di penulisan2u memang Suri masukkan panjang-panjang. heheh. :D Jadi dapatkan M.A.I.D. untuk mengetahui cerita selanjutnya yea..(kira-kira 400 pages lagi )*wink!* :)

Oh ya, rating M.A.I.D. di penulisan2u juga semakin hari semakin meningkat dengan jayanya sehingga ada bab yang jumlah bacaannya sudah lebih 17,000..Alhamdulillah :) terima kasih kepada yang sudi membaca hasil coretan Suri :)

Di kesempatan ini Suri juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang menyokong karya M.A.I.D. Kepada yang sudah membeli secara online dari Kaki Novel, terima kasih yang tak terhingga Suri ucapkan. :) Buat masa ini stok masih belum sampai..InsyaAllah penghantaran akan dibuat sebaik sahaja stok ada..:)

Untuk yang tidak mahu beli online, anda boleh dapatkan M.A.I.D. di MPH, Popular dan kedai buku terpilih April nanti..anda juga boleh ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur yang akan berlangsung di PWTC, KL nanti untuk mendapatkan novel ini. Confirm, stok mesti ada pada masa tu..:)


Lastly, Suri ingin memohon maaf sebab lambat update KLIK! 5. Ramai juga yang bertanya di Facebook..ada yang msg dan ada juga yang komen di wall Suri :) Terima kasih kerana menyokong KLIK! :) Suri tak dapat update KLIK! 5 kerana website penulisan2u ada masalah sikit baru-baru ni. InsyaAllah akan hantar sebaik sahaja web pulih seperti sedia kala..:) Kalau lambat sangat, Suri akan update kat blog aje dulu yea..:) Love you all. XoXo.

Much Love,
Suri :)

Thursday, 3 March 2011

SINOPSIS NOVEL M.A.I.D. :)



Sinopsis :

Pengembaraan Noorul ke alam yang serba baru bermula semenjak menjadi pembantu rumah di penthouse mewah seorang lelaki kacak bernama Harris Tan Sri Hamdan, yang cerewetnya mengalahkan nenek kebayan. Oleh kerana sifatnya yang cerewet itu, Noorul menggelar Harris Mr. F. Kenapa F, bukan G atau H? Ke...rana F itu adalah untuk ‘fussy’ atau di dalam bahasa Melayunya cerewet! Semua yang Noorul lakukan sentiasa mengundang tengkingan dan jelingan tajam Mr. F.

Daripada berbalas-balas nota berkaitan dengan kerja pada awalnya, entah bagaimana mereka boleh makan semeja. Semakin lama Noorul mengenali Mr. F semakin banyak pula sebab yang dia temui untuk mencintai lelaki itu.

Fitnah yang melanda menyebabkan Noorul dan Mr. F terpaksa dinikahkan. Gusarnya hati, Allah sahaja yang tahu kerana dia tidak pasti sama ada Mr. F boleh menerimanya sebagai isteri atau tidak.
Noorul mula berteka-teki sendiri tentang siapa dalang di dalam penyebaran fitnah ini. Adakah angkara Asyraf, yang sememangnya berdendam dengan Noorul? Atau pun, musuh perniagaan Tan Sri Hamdan?

Mampukah Noorul dan Mr. F melayari bahtera rumah tangga bersama? Bagaimana pula dengan Elisa yang sememangnya cintakan Mr. F? Apa pula yang akan terjadi apabila Nurina, bekas kekasih Mr. F pulang ke Malaysia untuk menagih kembali cinta daripada lelaki itu? Haikal pula, dapatkah menerima Noorul, orang yang dicintainya sebagai kakak ipar?

Judul : M.A.I.D
Penulis : Suri Ryana
Penerbit : Kaki Novel
Semenanjung : RM 26.00
Sabah / Sarawak : RM 29.00
JUMLAH MUKA SURAT: 758

Assalamualaikum semua,

sila klik pada gambar untuk besarkan image...jadi, boleh la baca Blurb..:)

Salam Jumaat,
Suri :)

Wednesday, 2 March 2011

M.A.I.D. : April 2011



Assalamualaikum semua :)

Cover M.A.I.D. dah keluar kat laman web Kaki Novel. Cover ni telah direka oleh pihak Kaki Novel sendiri..:) InsyaAllah novel M.A.I.D. akan berada di pasaran pada April 2011.

Di kesempatan ini, Suri ingin mengucapkan terima kasih banyak-banyak kepada semua yang terus menyokong M.A.I.D. :) Segala komen dan kritikan membina dari anda amat bermakna untuk Suri. Terima kasih sekali lagi. Suri amat-amat menghargainya! :)

Nantikan novel M.A.I.D di pasaran ya.. :) Salam sayang untuk semua dari Suri. XoXo.

Much Love,
Suri :)