**AKAN DATANG 2018!! : DRAMA TI AMO SWEETHEART 100 HARI! LAKONAN ZUL ARIFFIN DAN NEELOFA**
&
**KLIK! PENGANTIN MUSIM SALJU LAKONAN ALIF SATAR DAN NANA**

Tuesday 20 March 2012

Jom Dapatkan Novel Isteri Separuh Masa :)

Assalamualaikum semua :) Kepada yang berminat untuk mendapatkan novel kedua Suri yang bertajuk Isteri Separuh Masa secara ONLINE dengan Kaki Novel, anda bolehlah berbuat demikian sekarang :) InsyaAllah, Suri akan pulang ke Malaysia untuk menandatangani 300 unit novel ini, khas buat 300 pembeli pertama Isteri Separuh Masa hujung minggu ini :)
** klik di SINI untuk melanggan secara online**


ISBN:- 978-967-5067-96-9
SEMENANJUNG: RM 22.00 AHLI Kaki Novel: RM 18.00
SABAH/SARAWAK: RM 25.00 AHLI Kaki Novel: RM 21.00
JUMLAH MUKA SURAT : 568

Sinopsis:-

Bagi Nazrin Shah, Medina Izwanilah punca mama dan papanya tidak menerima kekasihnya, Zita sebagai menantu. Dia seterusnya mengisytiharkan ‘perang’ dengan adik angkatnya itu. Mereka ibarat Israel dan Palestin, tidak pernah berdamai walaupun bertahun sudah berlalu. Hubungan mereka menjadi semakin rumit apabila nenek berkeras ingin menjodohkan mereka berdua sebelum Nazrin Shah menyambung pelajarannya di luar negara.

Dapatkah anjing dan kucing hidup bersama? Bagaimana pula dengan pelajaran? Dapatkah Medina Izwani membahagikan tugas sebagai seorang pelajar dan seorang isteri dengan sebaiknya? Impiannya untuk menyambung pelajaran bersama Megat Shazril ke Ireland terpaksa dilupakan demi menyempurnakan hasrat nenek.

Sepanjang berada di luar negara, Nazrin Shah tidak pernah mengambil tahu mengenai Medina Izwani. Rasa benci terhadap gadis itu tidak juga surut-surut. Dia hanya berpurapura melayan Medina Izwani dengan baik di hadapan keluarganya sahaja. Berlainan pula halnya dengan Medina Izwani. Sudah puas dia menghambat rasa cinta buat suaminya itu, tetapi masih juga gagal.

Bertahun berlalu dan kini Medina Izwani bergelar seorang mahasiswi. Hidupnya menjadi huru-hara apabila Nazrin Shah mengambil alih kelas tutorial untuk salah satu subjek yang diambilnya. Hati pula semakin tidak menentu apabila terpaksa tinggal sebumbung dengan lelaki itu garagara nenek yang ingin menetap bersama mereka.

Apakah penghujungnya kisah mereka nanti?

Demi cinta yang dianugerahkan Allah, Medina Izwani rela menjadi isteri kepada lelaki itu, walaupun hanya isteri separuh masa... walaupun hanya dilayan sebagai isteri di hadapan ahli keluarganya sahaja.

Tetapi, sampai bila dia dapat bertahan dengan sikap Nazrin Shah yang langsung tidak menghargainya? Adakah dia akan berpaling dan menyahut salam perkenalan daripada Zafril?

Kehadiran bunga-bunga orkid misteri berserta kad mengingatkannya kepada Megat Shazril. Medina Izwani semakin bercelaru. Teringat kembali janji lelaki itu yang sanggup melakukan apa sahaja demi memilikinya. Apakah ada ruang dan peluang untuk Medina Izwani dan Nazrin Shah menyulam cinta dan hidup bahagia hingga akhirnya?

Kepada yang berminat untuk mendapatkan novel ini di MPH dan Popular, anda juga boleh berbuat demikian April nanti setelah stok sampai di sana :):):) Jutaan terima kasih Suri ucapkan kepada semua yang berminat dengan novel kedua Suri ini. Benar-benar berharap jalan ceritanya menepati cita rasa anda semua..terima kasih!! Sayang semua! :)

Much Love,
Suri :)

Tuesday 13 March 2012

Isteri Separuh Masa

Assalamualaikum semua :)

Jom layan slideshow Novel Isteri Separuh Masa yang akan berada di pasaran April nanti :)Di sini juga Suri post cover ISM sekali untuk tatapan para pembaca :) Update untuk PISA akan ada malam nanti, InsyaAllah :):):)Slideshow novel Isteri Separuh Masa yang dihasilkan oleh Kaki Novel. Thanks KN..:):):)Much Love,
Suri :)

Monday 5 March 2012

Senarai soalan serta pemenang untuk M.A.I.D. Contest :)

Assalamualaikum semua..:) Jutaan terima kasih Suri ucapkan kepada semua pembaca yang sudi mengambil bahagian. Kenangan manis setiap pukul 9 malam selama beberapa minggu berturut-turut bersama pembaca sekalian tidak akan Suri lupakan sampai bila-bila. Thanks semua! Okay..jom kita tengok balik apakah soalan-soalan yang pernah dikemukakan dulu :) Di sini Suri sertakan sekali jawapan serta senarai pemenangnya :)

Soalan Pertama : Di manakah terletaknya kampung Noorul? (Namakan bandar dan negerinya sekali).
Jawapan : Sungai Petani, Kedah.
Pemenang : Atie Md Deris / Nurul Hizati

Soalan Kedua : Siapakah nama sebenar Miss T?
Jawapan : Nurul Ain
Pemenang : Ros Choco / Siti Rosnah

Soalan Ketiga : Noorul dan Mr. F menaiki kereta mewah dari rumah Mr. F untuk ke majlis resepsi perkahwinan mereka di Hotel Sri Impiana. Apakah jenama kereta yang dinaiki oleh pasangan tersebut?
Jawapan : Bentley
Pemenang : Adah Adawiyah

Soalan Keempat : Berapakah usia kandungan Noorul semasa dia disahkan mengandung oleh doktor?
Jawapan : 3 minggu.
Pemenang : Kim Na Na

Soalan kelima : Ketika Noorul dan Mr. F ke Paris untuk berbulan madu, Haikal telah menyuruh mereka mendapatkannya sesuatu di sana. Apakah barang yang dipesan itu dan kepada siapakah Haikal menghadiahkan barang tersebut? (Barang, Nama penerima hadiah)
Jawapan : Beg Tangan, Iman.
Pemenang : Sarini Hassan

Soalan keenam : Siapakah Maya?
Jawapan : Pembantu Peribadi Tan Sri Hamdan.
Pemenang : Muhammad Azman

Soalan ketujuh : Apakah hubungan Helina Zaura dengan Mr. F dan berapakah umur gadis itu? (Hubungannya dengan Mr. F, umurnya).
Jawapan : Adik Mr. F, 21 tahun.
Pemenang : Siti NurAin Abdul Manap

Soalan kelapan : Apakah nama kedai bunga yang dimiliki oleh Faziah?
Jawapan : Fazzy Florist
Pemenangnya : Nur Raihan

Soalan kesembilan : Mr. F hanya makan satu jenis sayuran hijau sahaja. Berikan nama sayur itu. Jawapan : sayur kangkung
Pemenang : Adawiyah Fauzi

Soalan ke-10 : Adam dan Miss T belajar di tadika yang sama. Apakah nama tadika itu? Pastikan ejaannya betul ya :)
Jawapan : Smart Kids Kindergarten
Pemenang : Yaya Othman (Hani Nadia)

Soalan Ke-11 : Siapakah yang mereka baju perkahwinan Noorul dan Mr. F?
Jawapan : Ray Adly
Pemenang : Pesona Mickey

Soalan Ke-12 : Faziah pernah diupah oleh DUA orang manusia untuk memusnahkan hidup Noorul. Berikan nama mereka. (Pastikan ejaan nama kedua-dua watak itu betul ya..) Jawapan : Asyraf dan Elisa
Pemenang : Ayuni Lufias’s

Soalan ke-13 : Kereta apakah yang digunakan oleh Asyraf ?
Jawapan : Honda CRV
Pemenang : Khairun Nisa

Soalan ke-14 : Sementara menunggu pasport Noorul siap, Mr. F dan Noorul telah singgah ke kedai makan untuk menjamu selera. Apakah minuman yang dinikmati oleh Noorul pada masa itu?
Jawapan : Air kelapa
Pemenang : Nur Aimi

Soalan ke-15 : Siapakah namanya guru masakan Noorul dan Iman?
Jawapan : Chef Aidil
Pemenang : Aien Fauzi

Soalan Ke-16 : Nurina pernah meninggalkan Mr. F kerana lelaki lain semasa mereka sama-sama menuntut di luar negara dahulu. Siapakah namanya lelaki itu?
Jawapan : Matthew
Pemenang : Nurin Suhaimi

Soalan ke-17 : Asyraf mempunyai abang. Betul atau Tidak?
Jawapan : Betul
Pemenang : Fiqa Shah

Soalan ke-18 : Siapakah nama adik noorul?
Jawapan : Noorin
Pemenang : Noor Afzan Suhaimi

Soalan ke-19 : Apakah nama hotel yang dimiliki oleh keluarga Mr. F?
Jawapan : Hotel Sri Impiana
Pemenang : Nur Izzah Maisarah

Soalan ke-20 : Untuk keluaran bulan berapakah novel M.A.I.D diterbitkan tahun lepas? Nyatakan nama syarikat penerbitannya sekali. (Bulan, Nama syarikat penerbitan)
Jawapan : April / Kaki Novel Enterprise
Pemenang : Rozita Abdullah Shani

Soalan bonus : Siapakah nama pengawal keselamatan di Golden Palace?
Jawapan : Mr. Lee
Pemenang : Farrah Sakinah

Soalan Bonus : Apakah hadiah yang diberikan oleh Medina Izwani kepada Dr. Nazrin Shah sebagai tanda terima kasih kerana lelaki itu mengejutnya bangun pagi?
Jawapan : Buku Skrap
Pemenang : Fatnin Marha

Kepada yang tidak berjaya, InsyaAllah, anda boleh cuba lagi di masa akan datang..:) Suri pasti akan adakan kuiz seperti ini lagi di masa akan datang. Mungkin untuk ISM nanti..:)

Much Love,
Suri Ryana :):):)