Thursday, 10 March 2011

Cerita biasa aje tentang M.A.I.D. dan KLIK! :)


Assalamualaikum semua :) Kabare? Waras? teehehehe :D

Owh yes, sebelum Suri terlupa, saja Suri ingin berkongsi dengan para pembaca tentang M.A.I.D. Jumlah muka surat yang telah para pembaca yang disayangi baca kat penulisan2u dan blog (dari bab 1 - bab 21) adalah sebanyak lebih kurang 300 lebih muka surat semuanya (kira-kira separuh dr novel sebenar) :) Al-maklumlah,di atas permintaan pembaca-pembaca yang comel lagi jelita (ikhlas memuji ni hihi), setiap entry M.A.I.D. di penulisan2u memang Suri masukkan panjang-panjang. heheh. :D Jadi dapatkan M.A.I.D. untuk mengetahui cerita selanjutnya yea..(kira-kira 400 pages lagi )*wink!* :)

Oh ya, rating M.A.I.D. di penulisan2u juga semakin hari semakin meningkat dengan jayanya sehingga ada bab yang jumlah bacaannya sudah lebih 17,000..Alhamdulillah :) terima kasih kepada yang sudi membaca hasil coretan Suri :)

Di kesempatan ini Suri juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang menyokong karya M.A.I.D. Kepada yang sudah membeli secara online dari Kaki Novel, terima kasih yang tak terhingga Suri ucapkan. :) Buat masa ini stok masih belum sampai..InsyaAllah penghantaran akan dibuat sebaik sahaja stok ada..:)

Untuk yang tidak mahu beli online, anda boleh dapatkan M.A.I.D. di MPH, Popular dan kedai buku terpilih April nanti..anda juga boleh ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur yang akan berlangsung di PWTC, KL nanti untuk mendapatkan novel ini. Confirm, stok mesti ada pada masa tu..:)


Lastly, Suri ingin memohon maaf sebab lambat update KLIK! 5. Ramai juga yang bertanya di Facebook..ada yang msg dan ada juga yang komen di wall Suri :) Terima kasih kerana menyokong KLIK! :) Suri tak dapat update KLIK! 5 kerana website penulisan2u ada masalah sikit baru-baru ni. InsyaAllah akan hantar sebaik sahaja web pulih seperti sedia kala..:) Kalau lambat sangat, Suri akan update kat blog aje dulu yea..:) Love you all. XoXo.

Much Love,
Suri :)

40 comments:

  1. Yay! Yana akan sabar nak tunggu.Bulan depan je lagi. :D Hehee..

    ReplyDelete
  2. suke ske!
    tak suke sesetengah novel tuh bace kat p2u.my pun dah byk,pas2 bile jadik novel sket jek sambung nyer.......adeh rase nak baling pon ader gaks sbb tak berbaloi langsung.kontot sgt citer nyer
    tak nak beli online sebab nak tunggu pesta buku....HUHU ley suruh suri sign kihkihkihkih
    ::Aiza::

    ReplyDelete
  3. Thanks Aiza :) whoaa sampai nak baling novel kontot tu..aiyoyo jgn la itu macam. hihi.. brutal jg cik Aiza ni ye hihihi tapi disebabkan Suri pun pembaca jugak, Suri faham perasaan anda kot. hihihi..boleh je nak beli masa pesta buku. :) jumpa nanti ya!

    ReplyDelete
  4. Adeh, ayat berbelit2 yana tulis kat atas =="
    sorry kak suri.hehee..

    yg sebenarnya nak tulis yana akan sabar menunggu maid. :D

    ReplyDelete
  5. i dah order online ...... tak sabar nak baca ni....

    ReplyDelete
  6. Yana/Fallenmoon : takpe dear, kak suri faham hihih.. :D kak suri pun kdg2 tulis belit2..lg teruk..haha.bila baca balik kak suri sendiri pun tak faham hahah pastu baru buat ayat lain :D

    ReplyDelete
  7. Anonymous : thank u so so so much..:) penghantaran akan dibuat as soon as Kaki Novel ada stok :) nantikan ya! :)

    ReplyDelete
  8. Nak beli kt PBAKL je nnti.. Dapat buku n autograf penulisnya sekali... Hehehe

    ReplyDelete
  9. WC, thanks..kita jumpa nanti yea :)) hihi

    ReplyDelete
  10. idok le teman baling betoi2 suri....kihkihkihkihkih tp itu le kadang tuh ending nyer pon pengaruh same huhuhu yng kontot tu maksud nyer bila bace sambung nyer tuh trlampau ekspress.....macm pnulis idok sabau nak abeskan citer.geram tawww!!!patot nipis benau. arap maid nih happy ending la yer.
    ::Aiza::

    ReplyDelete
  11. hihihi..ngat Aiza baling betul2 :p nipis ke tebal ke, Suri tak kisah asalkan ceritanya okay..:) haih, suri pun risau jugak..maklumla first baby. :) Suri doakan semua org akan happy dengan kemunculan novel M.A.I.D. ni..:)

    ReplyDelete
  12. by the way, komen Aiza masuk dua tadi..satu ade nama satu takde..tp komen yg sama..jadi, suri delete yg takde name tu yea :)

    ReplyDelete
  13. tak sabarnya tggu maid ni,,kalau ada 400 muka surat lg baguslr,,tklah rugi beli,,sbb cerita masih panjang,,

    ReplyDelete
  14. Dah order pun buku suri nie...just tgu posmen antar depan rumah jer...tak sabar nak tau kesudahan citer nie...lagi pun dah gindu kat mr F tu...uhuuhuhhu

    ReplyDelete
  15. usah le risau suri,m.a.i.d mesti best nyer la.Teman yakin 100% sbb sebelum nih bace xder babak yng bosan lngsung..... x sabau tnggu pesta buku huhuhuhu bertambah excited dengar ader 400 lebih ms lagik.....mmg tak kontot citer ni.I LIKE. ^_^ KLIK! pon wat pjg2 yek ^_^
    ::Aiza::

    ReplyDelete
  16. Mama_Ariana 09 : hehe..ye..rasanya ade dlm 400 pages lagi..hopefully mama ariana dan readers lain gembira dengan kemunculan M.A.I.D. :) yang di p2u tu hampir setengah dr novel sebenar :)

    Dla Fazilah : Owh..dah order ye..thank u so much..nanti sampai la tu novelnya, bila stok ada :) hehhe tak lama lagi je boleh jumpa Mr. F hihihi

    Anonymous / Aiza : Thanks Aiza..:) hopefully Aiza seronok dan berpuas hati dengan novel M.A.I.D. nanti :)

    ReplyDelete
  17. xsabar nk beli nie...kak suri, nk yg ade signature akak punyer leh x?hehehe

    ReplyDelete
  18. tak sabar nak tunggu M.A.I.D!!!
    hope adalah dekat popular jusco melaka ni..

    ReplyDelete
  19. Ros : hehe boleh..:) datang la ke pesta buku..boleh kak suri sign :)kalau tinggal kat area png, kedah pun boleh jugak..if not, kalau nak sign jugak..kena pos novel kpd kak suri then kak suri pos balik (ada pembaca nak buat mcm ni hehe..)

    Afifah : thanks Afifahhh :) kalau tak ada nanti inform okay? Boleh Suri tanya dengan kaki novel kat mana di Melaka Afifah boleh dapatkan M.A.I.D. :)

    ReplyDelete
  20. Kak Suriiiiiiiiiiii,
    Wah!dah tak boleh tahan dah demam M.A.I.D ni,
    rase macam nak beli online tapi nak jumpe kak suri jugak,waduh!gawat ni..
    hehe
    takpe..takpe..
    yang penting nak jumpe kak suri,
    hehe

    ReplyDelete
  21. ima suker cter tue kak..huhu

    ReplyDelete
  22. Heziqa : hahahhah...kak suri pun demam sekali..berdebar2 jugak sebab karya pertama kan..:) ok..kita jumpa nanti ya..

    Ima Zara : Thanks a lot Ima, sebab minat dengan cite tu :) By the way, suka sangat dengan nama Ima Zara..InsyaAllah,kalau ada baby girl nak letak Zahra/Zara jugak hheheh :D

    ReplyDelete
  23. waiting for M.A.I.D ~
    tunggu pesta buku kot...hehe..tgh berjimat cermat skrg ni...dah kopak...teeet

    congrats ye cik writer.. moga sukses selalu

    ReplyDelete
  24. Mimi, thanks sebab sudi mengikuti M.A.I.D. :) jumpa nanti di pesta buku yea..semoga Mimi jugak sukses di dalam apa jua bidang yang diceburi :)

    ReplyDelete
  25. ala...nak ke PWTC tp tak dpt rasanya...masa belajar dulu mmg selalu gpesta buku...apapun dah order MAID....tak sabar nak baca....rindu gilos kat Mr.F

    congrats Suri....
    -ezz an-

    ReplyDelete
  26. ooo ezz_an ye..hihi thanks tau sebab selalu komen kat p2u dulu and thanks sbb masih mengikuti perkembangan M.A.I.D. :) waa dah order dr kaki novel ye...hope you enjoy the story :)

    ReplyDelete
  27. salam..kalau beli kat KN harga ahli rm 22.00 gak kan?? tp bila sy fill up borang order still gak rm 26.00 walaupun dah daftar jd ahli..so mcm mana tu

    stock sampai bila?? lebih cepat dr kedai buku ke atau lebih cepat dr order online?? kalau order online cepat dr kedai lg bagus..keutamaan di beri kepada ahli dpt baca dulu..

    kalau kat kedai tu adakah awal bulan, pertengahan atau akhir bulan baru ad stock??
    sbb nak pi kedai buku sekali ajew xla perlu berulangkali pi sana..ponet jew bila xad lg

    Regards,
    JuE

    ReplyDelete
  28. Waalaikumussalam..:)

    ye..kalau beli kat kn sepatutnya RM 22. Tapi, sebelum tu, Jue kena daftar sebagai ahli dulu..daftar adalah percuma..lepas daftar, baru dapat harga ahli, rasanya..:) Erm..kalau Jue dah daftar tapi masih juga harga tidak berubah, sila rujuk dengan pihak kaki novel..ni facebook diorang :

    http://www.facebook.com/home.php#!/kakinovel?sk=wall

    Setahu Suri, stok akan sampai awal bulan April. Kaki novel akan maklumkan di facebook mereka nanti..Siapa yg beli online akan dapat dulu..tapi beza tak la lama sangat..Suri tak sure minggu keberapa April akan ada stok di kedai2 sepeti MPH dan Popular..mungkin minggu pertama atau kedua akan ada rasanya..:)Suri akan maklumkan di sini bila stok sampai ke kedai buku nanti yea..:)

    ReplyDelete
  29. ehem3,,,
    tngok pelakon Novel maid ni sume oke2,,
    bleh byangkn diorang b'lakon...
    =)

    ReplyDelete
  30. Ehem, ehem..heheh :D terima kasih sebab sudi ziarah blog Suri ye :)

    ReplyDelete
  31. oh blum kuar lagi patut la cari tadi kat kedai buku x de lagi huhuhu.x sabar nak baca sambungan cerita M.A.I.D ;)

    ReplyDelete
  32. salam suri..excited ni ..nak bagitau ..kak da khatam buku nukilan maid..kak dapat beli kat MPH Giant ShaH ALAM semalam bila stoknya sampai hari ahad..semalaman kak tak tidur..
    membaca nukilan kamu membuat kakak terikut ikut beremosi macam bab bab yg ingin kamu samapaikan..ada bab yg kak ketawa mcm org tak betui sampai suami kakak tegur..adake org mcm kakak baca buku tergelak sorg sorg mcm org tak betui..begitulah penangan cerita nukilan suri yg effect hidup akak so far..kesian kat carl..ya..dan iman...
    tak sangka mamat pyo tu romatik giler..gua cayala lu..tahniah... ada ke buku nak diterbitkan lagi..tlg war warkan ya... all d best in yr future undertaking.

    ReplyDelete
  33. bila nak uploade new entry utk isteri separuh masa?

    ReplyDelete
  34. dah baca ... tahniah .. mmg indah jalan cerita dan bahasa . gembira membaca .teruskan usha yer

    ReplyDelete
  35. wah bestnya novel ni...

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum kak suri, saya dari indonesia. saya baru tengok blog ni sekarang, saya suka betul novel M.A.I.D dan Istri separuh masa. adakah lagi? Saya nak tanya. apa masih ada novel ini di pasaran indonesia? tepatnya di Batam. terimakasih :)

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum kak suri, saya dari indonesia. saya terlambat baru lihat blog ni sekarang. Saya suka betul novel M.A.I.D dan Istri Separuh masa ni best betul lah. Dan masih adakah Novel novel ini dipasaran Kedai Buku Di indonesia? Tepatnya di Batam. Terimakasih :)

    ReplyDelete