DAPATKAN NOVEL M.A.I.D. , ISTERI SEPARUH MASA, PLAYBOY ITU SUAMI AKU?! KIMCHI UNTUK AWAK! , KLIK! PENGANTIN MUSIM SALJU : WHATSAPP UNTUK ORDER - 017 714 5595

**AKAN DATANG : Filem KIMCHI UNTUK AWAK - APRIL 2017 & Drama KLIK! PENGANTIN MUSIM SALJU - 2017**

Thursday, 3 March 2011

SINOPSIS NOVEL M.A.I.D. :)



Sinopsis :

Pengembaraan Noorul ke alam yang serba baru bermula semenjak menjadi pembantu rumah di penthouse mewah seorang lelaki kacak bernama Harris Tan Sri Hamdan, yang cerewetnya mengalahkan nenek kebayan. Oleh kerana sifatnya yang cerewet itu, Noorul menggelar Harris Mr. F. Kenapa F, bukan G atau H? Ke...rana F itu adalah untuk ‘fussy’ atau di dalam bahasa Melayunya cerewet! Semua yang Noorul lakukan sentiasa mengundang tengkingan dan jelingan tajam Mr. F.

Daripada berbalas-balas nota berkaitan dengan kerja pada awalnya, entah bagaimana mereka boleh makan semeja. Semakin lama Noorul mengenali Mr. F semakin banyak pula sebab yang dia temui untuk mencintai lelaki itu.

Fitnah yang melanda menyebabkan Noorul dan Mr. F terpaksa dinikahkan. Gusarnya hati, Allah sahaja yang tahu kerana dia tidak pasti sama ada Mr. F boleh menerimanya sebagai isteri atau tidak.
Noorul mula berteka-teki sendiri tentang siapa dalang di dalam penyebaran fitnah ini. Adakah angkara Asyraf, yang sememangnya berdendam dengan Noorul? Atau pun, musuh perniagaan Tan Sri Hamdan?

Mampukah Noorul dan Mr. F melayari bahtera rumah tangga bersama? Bagaimana pula dengan Elisa yang sememangnya cintakan Mr. F? Apa pula yang akan terjadi apabila Nurina, bekas kekasih Mr. F pulang ke Malaysia untuk menagih kembali cinta daripada lelaki itu? Haikal pula, dapatkah menerima Noorul, orang yang dicintainya sebagai kakak ipar?

Judul : M.A.I.D
Penulis : Suri Ryana
Penerbit : Kaki Novel
Semenanjung : RM 26.00
Sabah / Sarawak : RM 29.00
JUMLAH MUKA SURAT: 758

Assalamualaikum semua,

sila klik pada gambar untuk besarkan image...jadi, boleh la baca Blurb..:)

Salam Jumaat,
Suri :)

36 comments:

  1. Saja kan Suri ni nk tunjuk2 cover novel MAID...mpermainkan perasaan akak tau....lg mbuak2 hati ni nak mbelinya....x sabar ni....rasa lamanya bulan 4 tu...aduh!!!! rindu betul ngan Noorul + Mr.F

    ReplyDelete
  2. heheheh..Suri saja je letak yang ni pulak sebab ada pembaca tanya Suri sinopsis dan jumlah muka surat novel ni. Heheheh..Jadi, hari ni, Suri upload kan pula gambar ni hehe..ala, kak..sebulannnn je lagiiii heheheh :)

    ReplyDelete
  3. 768!!! ^^
    wah tebalnya... semua berapa bab Suri?

    ReplyDelete
  4. Umi,Suri tak sure selepas edit jadi berapa bab..yg suri buat dulu rasanya 60+..Baca dari mula ye nanti sebab ada babak yang diolah mengikut kesesuaian :)

    ReplyDelete
  5. oopss sorry, baru check heheh 50+ tapi lepas edit tak sure berapa bab..dan ada jugak bab yang tebal.. :)

    ReplyDelete
  6. Boleh ja baca dari mula :)
    Hopefully cepatlah buku ni smpai ke penang ya.
    Kalau tak, jenuh menunggu... ^^v

    ReplyDelete
  7. 29 hengeet ekkk
    kira lebih kurang 1000yen
    manyak murah....siler cop mohor hikhik
    demand giler
    sebulan lagik ek....lambattttt

    ReplyDelete
  8. RM 26..heheheheh cop mohor? boleh bolehh heheh

    ReplyDelete
  9. Umi : hehheeh tu la..hopefully cepat la sampai ke penang.. :)

    ReplyDelete
  10. wow...bertambah teruja rasa hati....nak memiliki "MAID" .....mudah2an cepat sampai ke Brunei...!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Hani, InsyaAllah sampai juga ke Brunei nanti :))

    ReplyDelete
  12. caj pos dtg japan x kira lagik suri :-p
    not bad gak la hikhik

    ReplyDelete
  13. wah..dah ciap dibukukan..nicelah cover dia..tak sabar nak baca kisah noorul ngan mr.f yang seterusnya..dah lama menanti ni..hehe..cepatlah bulan 4..

    ReplyDelete
  14. wah bln 4 tue mcm lama jer lagi..dah gindu sangat kat mr f nie....tak sabar nak beli wat tambah koleksi

    ReplyDelete
  15. x sabar nk dpat kan "MAID" ni...
    cpt la bln 4..x sbr dah ni..

    ReplyDelete
  16. thx suri...
    x saba la nak bli..

    ReplyDelete
  17. tebal gler....tp mmg tgh tggu pn novel nie kuar...=>

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum semua..maaf, suri baru boleh komen ni..something wrong dengan blog suri tadi..kotak komen tiba2 ilang wawawa hahahah maaf lambat memberikan feedback :D

    ReplyDelete
  19. Lady Ayu : hihi a'aa..Lady kat Japan kan..huhuhu

    Afifah : thanks Afifah, kaki novel yang design cover ni :) Suri pun tak sabar tunggu bulan 4 sebenarnya..heheh

    Cute Blossom : tu la..Mr. F dan Noorul pun dah tak sabar2 nak jumpa para pembaca heheh.. sebulan lagi.. :)

    Susue : Terima kasih atas sokongan anda..nantikan yaa :)

    Anonymous : You are welcome.. boleh dapatka April ni..:)

    Noorafiqah : hmm...768 mukasurat semuanya..:) April ini akan keluar di pasaran

    Terima kasih kepada semua yang menanti kemunculan novel ini di pasaran..Suri sangat2 terharu atas sokongan yang diberikan.
    Anda juga boleh membeli buku ini secara onlne daripada laman web kaki novel nanti:

    www.kakinovel.com

    Jika anda beli secara online, anda akan mendapat potongan rm 4..jadi, harganya akan menjadi RM 22 :)

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum kak suri...

    bestnyer baca novel tebal2 nie...bru puas hehehe...xsabar sgt nie nk taw kesudahan kisah antara mr.f dgn noorul...

    ReplyDelete
  21. Waalaikumussalam, Ros :)
    nantikan April ini untuk mengetahui kesudahannya.. :) Thanks atas sokongan Ros ya..

    ReplyDelete
  22. boleh tak order sekarang by online.. i miss noorul n mr. fussy....

    ReplyDelete
  23. Korro Suffian : Rasanya belum boleh beli online lagi..mungkin hujung bulan baru boleh beli dari website Kaki Novel..tak pe, Suri akan beritahu kat blog ni sebaik sahaja kaki novel menerima order untuk M.A.I.D. nanti. Thanks kerana mengikuti cite ni ye :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam suri... bleh order online ngn suri lg x.. kt kedai byk xde stok

      Delete
  24. hohooo..bulan 4 ye kuar..lmbatnye tau.
    nak kena simpan duit awl2 nih.

    Thanks suri 4 this great novel!huhu

    zaman dahulu kala ada wt review sket2 pasal m.a.i.d kt blog gwa.
    visit my blog : Blog Hafzan Sarah

    ReplyDelete
  25. Hafzan, hehehe lebih kurang sebulan lagi :) Thanks jugak kepada Hafzan dan pembaca lain sbb sudi mengikuti M.A.I.D. :)
    Wow..ade buat review ek..okay..i'll visit your blog right after this :)thanks :)

    ReplyDelete
  26. Wow ade pnmbahan ek kak Suri... Bestnye.. WC kalo beli novel yg ade kt p2u memang akn bace blik dr mula.. Mase kak suri taip dulu ade bpe muka surat?

    ReplyDelete
  27. WC: ye, ade penambahan/olahan sikit dr kat p2u..kalau baca bab 1 hingga 21 kat blog ni, kak suri dah masukkan bahagian2 yg diolah tu..:)

    ReplyDelete
  28. Hye! :) akak, tabek spring r! novel ni mmg syok habes.. ketawa sendirian.. ahaks.. smpaikan adek sy pun minat ngn novel akak ni.. cayalah! :D

    Romantik betoi Mr.F tu, tak disangka2.. hehe..

    ReplyDelete
  29. Fatin Hairi : Terima kasih kepada Fatin dan adik kerana sudi baca M.A.I.D. :) Gembira sangat sebab you all berpuas hati dengan novel ni..heheh :) Happy kak suri dengan komen yang diberikan. Thank u ya..:)

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum akak..novel ni best sgt2..boley bg 5 star..:))
    mmg btul kate fatin hairi..ley wat ketawa sendirian.. hope akak wt novel yg best agy nnt<3

    ReplyDelete
  31. best sangat2 buku nih...saya tunggu buku baru akak...

    ReplyDelete
  32. assalammualaikum wbt,
    best tramat cgt nvel akak ny..
    cye sronok ktika mbce cmpai kdang2 ktwe sndirian..huhu..ape2pun mang terbaek n sye bg 5/5 bintang <3

    ReplyDelete
  33. salam kak suri.... sabtu lps bru shj sya bli nvl nie... best sgt sya baca smpi bole abis kn dlm smggu nie...trgelak & terjerit sya sbb gmbira sgt bce nvl akak nie.... hehehe.... best gler2... smpi sya berharap sgt2 kalo dieorg buat kn crite drama...
    sya akn bce nvl akak yg len...
    :D <3

    ReplyDelete
  34. http://nadyabubble.blogspot.com/2013/02/novel-maid.html

    ReplyDelete
  35. http://faylosofi.blogspot.com/2013/04/the-epic-review-of-novel-maid.html

    Ni review drpd saya kak Suri :)

    ReplyDelete